Dom > Vijesti > Sadržaj

Koje su prednosti jedenja slatkog kukuruza?

Mar 06, 2018

SWEET CORN.jpg

Slatki kukuruz je zdrava hrana u grubim zrncima, koja je korisna za ljudsko zdravlje. Dakle, što je nutritivni sadržaj slatkog kukuruza? Koje su prednosti jedenja slatkog kukuruza?

Istraživanje njemačkog instituta za prehranu i zdravlje pokazuje da kukuruz ima najveću nutritivnu vrijednost i zdravstvene prednosti među svim osnovnim namirnicama. Slatki hranjivi sastojak sadrži sedam agensa protiv starenja, naime kalcij, glutation, vitamine, magnezij, selen, vitamin E i masne kiseline.


1, Kalcij: Slatki kukuruz je najbogatiji nutrijent u prehrani. Pruža oko 300 mg kalcija na 100 grama kukuruza, što je gotovo jednako onome što se nalazi u mliječnim proizvodima. Bogati kalcij može igrati ulogu snižavanja krvnog tlaka, ali i promicati rast i razvoj kostiju kod djece.


2, Glutation: Glutation ne samo učinak izbjeljivanja nego i uloga anti-karcinoma, osobito endogeni glutation, tijelo je vrlo važan materijal protiv bolesti.


3, Vitamini: kukuruzni hranjivi sastojci u tijelu nakon apsorpcije karotena u vitamin A, s djelovanjem protiv raka. Tvornica celuloze ubrzava oslobađanje karcinogenih i drugih otrova.


4, Prirodni vitamin E: Potrebno je promicati podjelu stanica, smanjiti serumski kolesterol, spriječiti oštećenja kože, ali i smanjiti aterosklerozu i smanjenje funkcije mozga. Kukuruz sadrži lutein, zeaksantin pomaže odgoditi starenje očiju.


5, Selenium: "Life Elements" Selen je poznat kao "kralj raka", super slatkog kukuruza Sadržaj 8-10 puta veći od običnog kukuruza. Selen također ima pojačani imunitet, sprečava dijabetes, kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti, prevenciju i liječenje bolesti jetre, zaštitu jetre i tako dalje.


6, Magnezij: magnezij je uključen u gotovo sve metaboličke procese tijela, sadržaj unutarstaničnog nego kalija. Magnezij utječe na kalijeve, natrijeve i kalcijeve ione kako se kreću unutar i izvan "kanala" i održavaju ulogu potencijala biofilma. Nedostatak magnezija neizbježno će nanijeti štetu ljudskom zdravlju.


7, Masne kiseline: Prednosti masnih kiselina za ljudsko tijelo mogu pružiti energiju koja pomaže u razvoju probavnog sustava kako bi se održala ravnoteža crijevne flore. Prednosti jedenja slatkog kukuruza


Fortop konzervirani slatki kukuruz je spreman jesti. Dobar izbor za svakodnevnu recepturu.

canned sweet corn healthy.jpg