Dom > Vijesti > Sadržaj

Ekstrakt Shiitake gljiva za imunološki zdravlje

Dec 05, 2017

Ekstrakt Shiitake Gljiva snažan je imunološki i zdravstveni sastojak za hranu i piće. Sadrži lentinan, koji ima opći učinak pomlađivanja i smanjuje umor. Također sadrži beta glukane, koji stimuliraju imunitet i apsorbiraju kolesterol. Ekstrakt finih praškastih gljiva Shiitake dostupan je kao finni ekstrakt praha koji je topljiv u vodi za primjenu hrane i pića .

Shiitake gljiva visoko je cijenjena zbog ukusnog okusa i mesnatog tekstura u mnogim jelima od hrane, kao što su prženo povrće, riba i drugi. Poznat kao Xiang gu (mirisna gljiva) u tradicionalnoj kineskoj medicini, njezine zdravstvene prednosti u azijskim zemljama i širom svijeta uključuju jačanje i normalizaciju probave te jačanje vitalnih snaga životne energije (Chi). Shiitake se također koristi medicinski za mnoštvo drugih stanja, uključujući deprimiranu imunološku funkciju, alergije, česte gripu i prehladu, bronhijalnu upalu, iscrpljenost i slabost, bolesti srca, visoki kolesterol u krvi, visoki krvni tlak, zarazne bolesti, slabo cirkulaciju, dijabetes i problemi s jetrom.

Aktivni spojevi uključuju dobro proučavani polisaharid poznat kao lentinan sa snažnim imunološkim potpornim efektima, sterol eritadenin i beta glukan. Posljednja dva su odgovorna za snažan efekt snižavanja kolesterola i triglicerida. Druge bioaktivne frakcije imaju antibiotsku, imunostimulirajuću i antivirusnu osobinu. Lentinan je opći spoj pomlađivanja za starije osobe, a mlađi aktivni ljudi pomažu im da ih se zaštite od stresa povezanih s radom i iscrpljenosti.

Beta glukani su velike molekule, polisaharidi topljivi u vodi s jedinstvenim razgranatim oblikom koji im pomažu da daju posebne efekte na imuni sustav. U probavnom sustavu potiče imunološke stanice i dio se apsorbira kako bi stimulirao imunitet u cijelom tijelu. Beta glukani su tip topivih vlakana koji mogu apsorbirati kolesterol i toksine. FDA je odobrila zdravu oznaku srca za hranu koja ima veće količine beta glukana na temelju znanstvenih dokaza. Vlakna također mogu pomoći smanjiti rizik za dijabetes tipa 2 i pomoći u održavanju boljeg nadzora šećera u krvi kod dijabetičara.

shiitake powder.png