Dom > Znanja > Sadržaj

Kako odabrati konzerviranu hranu?

Sep 20, 2019

Ne smijemo olako uzimati našu konzerviranu hranu.

1. Prvo što treba pogledati logotip proizvoda: naljepnica bi trebala biti potpuno čista, može objasniti hranu, kao što su glavne sirovine, neto sadržaj, jestiva metoda, uvjeti skladištenja, standardni broj proizvoda itd. Poklopac je ispisan uz kodno ime tvornice, kodno ime tvornice, datum proizvodnje i kodno ime proizvoda. Ako su podaci o zaštitnom znaku nepotpuni i loše napravljeni, to je pomoćni proizvod. Pri odabiru datuma proizvodnje najbolje je odabrati najnoviji proizvod.

2. Promatrajte tijelo spremnika: za limenke je površina limenke čista i bez mrlje od mrlje, dno i poklopac limenke mogu biti blago konkavni, šav i donji prekriveni rub nisu oštećeni, nema željezni jezik, pečat je tijesan i općenito je dobar lim. Za staklene limenke prvo je potrebno promatrati jesu li sadržaji mutni, taložni i obezbojeni. Kvalitetna posuda treba imati normalnu boju (prirodnu boju hrane), cjelovit oblik, bistru juhu, bez sedimenata na dnu, blago konkavni poklopac i bez trunke na limenom poklopcu i gumenoj traci.

3. Slušajte zvuk: prstom pritisnite sredinu donjeg poklopca, zvuk je čist i čvrst, što ukazuje da je to dobra konzerva; Zvuk je mutan i šuplje, što ukazuje da je sadržaj nedovoljan, a plina više. Hripavi zvuk ukazuje da je kalaj prošao loše.

4. Može se otvoriti: obratite pažnju na normalnu boju, okus i oblik hrane u staklenci. Ako je pronađena pljesniva, mirišljava, grozdasta ili u obliku kaše, ta hrana je postala loša, nije jestiva.